Umirovljuje se najmanji Lexus

Foto: Lexus

NAJMANJI Lexus je ujedno i najstariji model u gami. 

Prvi i jedini kompaktni model u Lexusovoj gami predstavljen je daleke 2011. godine. Pogađate, u pitanju je CT200h koji je tada bio prvi premium hibridni kompakt. Od tada se puno toga promijenilo, pa je i ovaj koncept s vremenom zastarijevao. S pogonom Priusa i ne previše uvjerljivim performansama, luksuzni kompakt nije zabilježio zapaženi rezultat. 

Lexus je sada odlučio umiroviti model, a to će obilježiti posebnom izvedbom. Proizvodnja će biti okončana zadnjim primjercima koji će s proizvodne trake u Japanu sići u listopadu ove godine. Ta posljednja serija nosi oznaku Cherished Touring.

Nudit će se u dvije kombinacije boja, prva sa Sonic Titanium krovom i Graphite crnim ostatkom karoserijom, te druga koja će uz istu nijansu krova imati Sonic Quartz bijelu karoseriju. Brojni detalji na karoseriji bit će ukrašeni srebrnim finišom. 


Na popisu opreme najmanji Lexus dobiva električno preklopive retrovizore, senzor kiše te specijalne prevlake sjedala. Potonja su kao i kolo volana grijani. 

Ispod poklopca stara priča. Toyotin 1.8 benzinac daje 99 KS i 142 Nm, a elektromotor pridonosi s 81 KS i 207 Nm. 
Poznata je i cijena za japansko tržište. Zadnja serija će se nuditi po cijeni od oko 33.700 eura. Nažalost, model je s europskog tržišta povučen 2020. godine, pa je jedina opcija kupovina rabljenog. 

Pročitajte više