Upoznajte novi BMW Z4

Foto: BMW

BMW je konačno razotkrio novi Z4, atraktivni sportski model razvijen u suradnji s Toyotom.

Jedan od najočekivanijih modela BMW-a dočekali smo u M40i izdanju koje vjerno prati prošlogodišnji koncept. Bubrezi su tu, kao i ogromni usisnici te uvijek dobrodošle bočne škrge. Vratio se i mekani krov, dok su se za dramatičnost stražnjeg kraja pobrinuli u poklopac integrirani spojler, razvučena svjetla i odbojnik s integriranim difuzorom i usjekom za ispušne topove.

O interijeru se malo zna osim onog viđenog na fotografijama. Digitalni kokpit je tu, kao i novi dizajn upravljača. Očekivano je zadržan i iDrive sustav obogaćen Head-Up zaslonom. Naravno, sportska dekoracija se podrazumijeva, kao i kožom presvučena sjedala.

Z4 M40i First Edition dobiva i specijalne dodatke. Osim crnog krova i crno lakiranih detalja, dobit će adaptivna LED svjetla i 19-inčne naplatke. Unutra, pak, uz spomenutu kožu, stiže i Harmon Kardon premium audiosustav.

M40i pokreće 3.0 šestcilindraš s 340 KS s kojim stiže do 96 km/h za 4,6 sekundi. Pritom imajte na umu da je model i do 150 kg lakši od prethodnika. M dodaci i idealan raspored mase su uključeni, a prvi izlazak na cestu moguć je od proljeća iduće godine kad model dolazi u prodaju. Start će biti vjerojatno na oko 35.000 eura.

Pročitajte više