Uskoro ćete moći kupiti Cadillac, i to u dizelskom SUV izdanju po odličnoj cijeni

Foto: Cadillac

CADILLAC je konačno odlučio pohoditi Stari kontinent i pomrsiti račune starosjediocima. 

To će pokušati u najtraženijem, ali i najzahtjevnijem segmentu. Uostalom, nemaju što izgubiti jer su prošle godine u Europi prodali nešto više od 600 automobila. Kompaktni SUV-ovi su tražena roba, a domaćini nisu naklonjeni pridošlicama, pogotovo američkih korijena. Cadillac se stoga odlučio u potpunosti europeizirati. 

Ime mu je XT4, a na europske ceste stiže 10. listopada. Kupcima će se ponuditi 2.0 dizelaš, a kasnije stiže i benzinac. Razvijen isključivo za Europu, dizelaš u maksimumu daje 174 KS i 381 Nm okretnog momenta dostupnog već od 1.500 o/min. Mjenjač je automatski s devet stupnjeva prijenosa, a u kombinaciji prednjeg pogona troši prosječno 6,4 l/100 km.

Naknadno će doći i 2.0 benzinac s 230 KS i 350 Nm, a ovdje je AWD pogon standardan.

Poznate su i cijene. Bazni model će se nuditi već od 35.800 eura, dok su Launch Edition i Launch Edition Sport osjetno opremljeniji i skuplji. U Njemačkoj stoje 42.900, odnosno 47.100 eura.

Pritom imajte na umu da bazni model ima kompletnu LED rasvjetu, 18-inčne alu naplatke, grijana sjedala, el. podizanje poklopca prtljažnika te infotainment sustav. Launch Edition dobiva još kamere za nadzor okoline, sustav asistiranog parkiranja, 3D navigaciju i sl. Top verzija dobiva head-up zaslon u boji i sustav adaptivnog tempomata s funkcijom djelomično autonomnog upravljanja. Impresivna ponuda iz Amerike, zar ne?

Pročitajte više