Uživajte dok možete: Mercedes najavio veliku promjenu

Foto: Mercedes-AMG

AKO STE jedan od onih koji vole uživati u sirovoj snazi i slušati melodiju ispušnih topova, ova vijest definitivno nije dobra.

Zbog rigorozne regulative Europske unije, budući modeli AMG-a će imati prigušen ispuh, i to bez obzira na tržište. Tu je vijest potvrdio sam Bastian Bogenschutz, jedan od glavnih stratega kompaktne ponude, rekavši kako isto pravilo vrijedi za sve: "To dolazi od europske regulative. Mi možemo stvoriti različite ispušne sustave za svako tržište, ali to je preskupo i suviše komplicirano", pojašnjava Bogenschutz.

Ta regulativa se veže uz "najnepovoljniji", tj. najglasniji mod rada ispuha pa rješenje nije ni sustav podešavanja glasnoće ispuha. Stoga je AMG već krenuo sa sustavima koji će odgovarajuću zvučnu kulisu osigurati samo u prostoru kabine.

>> Mercedes AMG A45 nadilazi sve dosad viđeno: Manje od četiri sekunde do stotke!

"Pravila su komplicirana za zvuk koji dolazi iz ispuha. Stoga smo mu mi dodali AMG performance zvuk na osnovi pulzacija zvuka iz ispuha te ga preselili u kabinu. Sada funkcionira u sinergiji s ispuhom", pojašnjava Bogenschutz za Motoring. A prvi modeli izvedeni u skladu s novom regulativom su upravo AMG A45 S i CLA A 45 S.

Prevedeno, svi vlasnici novih proizvoda AMG-a će za zvučnu kulisu ispunjenu detonacijama, udarima i grgljanjem morati svratiti do tunera i naknadno ugraditi sportske ispušne sustave. Barem dok i oni ne budu zabranjeni. Ovako su osuđeni na ono što dolazi iz zvučnika.

Pročitajte više