Vanbrodski motor kao ukras: Nema ljepšeg od NSX-a

 Foto: Honda

SVE je više auto proizvođača, koji dizajn svojih automobila pokušavaju uvesti u svijet nautike. 
 
Honda je renomirano ime maloj brodogradnji i jedan od najjačih proizvođača vanbrodskih motora. No kako se radi o redovito najneuglednijim dijelovima plovila, u Hondi su se dosjetili da isprave i tu, možda najveću manu koncepta. A pritom su izabrali najbolje iz izloga ili prevedeno reinkarnirani NSX. 
 
Da, u Hondi nisu poput ostalih odlučili ponuditi novi brodski dizajn, već su se zadržali u domeni gdje su već prepoznati. Koncept vanbrodskog motora nosi ime Honda Marine Design Concept Engine, a premijerno je predstavljen na boat showu u Miamiju, zajedno s novom linijom vanbrodskih motora. 
 
 
Dizajn je izrađen u okviru vlastite tvrtke, a kućnim dizajnerima je prepušteno na volju da osmisle novi dizajn vanbrodskog motora. Pritom nisu imali ograničenja, osim vanjskih gabarita i standardiziranih mjera pogonskog sustava. Za potpuni dojam izabrana je posebna nijansa biserne plave boje predstavljene upravo na sportskom NSX-u. 
 
Sa obzirom na pozitivne kritike naglo su se povećale šanse da ovakav dizajn doista zaživi na nekoj budućoj liniji motora. 

Pročitajte više