Velik uspjeh Kijinog kompakta

MILIJARDU dolara vrijedna tvornica u Slovačkoj pokrenula je proizvodnju novog Kijinog modela čak šest tjedana prije roka. Vrhunska efikasnost preslikana je i na tržište gdje cee'd grabi punom snagom.

Premijerno predstavljena u rujnu na frankfurtskom salonu automobila, Kia pro_ceed kreće u proizvodnju. Trovratna izvedba korejskog kompakta distancira se dizajnom i naglašenijim sportskim karakteristikama što bi model trebalo približiti mlađoj populaciji. S obzirom na dosadašnji uspjeh izvedbe s pet vrata, koja je od početka godine postigla prodaju od 100.000 primjeraka, uspjeh zasigurno neće izostati i na atraktivnijoj karoserijskoj izvedbi.

Ključni Kijin model u hvatanju boljih pozicija na europskom tržištu  kreće u proizvodnju prije najavljenog termina, i to punih šest tjedana. Visoka kvaliteta proizvodnog procesa i odgovarajuća produktivnost priskrbili su veliko priznanje jednoj od najmodernijih tvornica u svijetu.

Tvornica u Žilini trenutno zapošljava 2.600 radnika koji u dvije smjene proizvode četiri Kijina modela, cee'd u sve tri izvedbe, kao i SUV model Sportage. Najproduktivnija europska tvornica godišnje proizvede 100 automobila po zaposleniku. 

Pročitajte više