VIDEO Abarth predstavlja zadnjeg svoje vrste, neodoljivi 695 75° Anniversario

Foto: Fiat/Abarth

OVO je jedan od onih automobila zbog kojih mnogi žele da se benzinci zadrže što dulje. 

Abarth definitivno prelazi na struju, ali je još jednom odlučio jednim budućim klasikom obilježiti velik jubilej. Slavi 75. rođendan, a tim povodom predstavlja posebni 695. Proizvest će se samo 1368 primjeraka ovog neodoljivog sportskog automobilčića. 

Za razliku od prethodnika lansiranog povodom 70. rođendana marke, ovo izdanje nije toliko radikalno osmišljeno. Nema drastičnih proširenja i ogromnog krila, ali našlo se mjesta za odgovarajuću ikonografiju, uključujući veliku krovnu naljepnicu, ali i naljepnice s ukriženim klipovima. Crni finiš i zlatni detalji s posebno istaknutim 17-inčnim naplatcima ovdje djeluju kao savršena kombinacija. 

Beats audiosustav

Slavljenički model dobiva i ekskluzivne detalje u kabini, uključujući crnu alcantaru, ambleme izvedbe te 7-inčni infotainment s Beats audiosustavom. 

Ipak, ono bitno je ispod poklopca, a to je 1.4 T-Jet motor. Opremljen Garrett GT 1446 turbinom, daje 180 KS i 250 Nm. Manje je to od nadolazećeg 600e Scorpionissime, ali ne i manje atraktivno. Sprint do 100 km/h traje 6.7 sekundi, a maksimalac je 225 km/h. 

Gradski trkač

Ova poslastica opremljena je Record Monza aktivnim ispuhom, Brembo kočnicama i Koni FSD amortizerima, a jedan je od najboljih gradskih trkača starog kova. Najavljena je cijena od 37.900 eura. 

 

Pročitajte više