VIDEO Auto razumne cijene iz Top Geara je još uvijek živ

Screenshot: YouTube

KOREJSKI kompakt je bio jedna od glavnih zvijezda britanskog automagazina.

U vrijeme kad je slavni trio vodio Top Gear dio emisije bila je rubrika "Zvijezda u automobilu razumne cijene“, u kojoj su se tijekom godina promijenila četiri jeftina automobila. Bili su to Suzuki Liana, Chevrolet Lacetti, Kia Cee'd i Opel Astra, a među njima je možda najupečatljiviji dojam ostavila upravo Kia. 

Kijin kompakt ugošćavao je zvijezde od 2010. do 2013 . godine, a u tom razdoblju su korištena tri primjerka. Jedan je bio opremljen automatskim mjenjačem. Od svih automobila jedan je zasigurno preživio, a vozi i dalje. 

Potpuno serijska Kia i dalje nosi dvije preinake: sportska prednja sjedala i zaštitni kavez. Zanimljivo je da BBC nije kupio ova vozila, već mu ih je Kia ustupila uz uvjet da interijer ostave u što je moguće većoj mjeri originalnim. 

Kia je tijekom snimanja odradila 2900 km, a trenutni vlasnik je kupio automobil s 19.300 km. Kupio ga je od privatnog vlasnika na eBayu za 6200 GBP, a od tada je njim prešao 9600 km. Kabina automobila obogaćena je autogramima Bena Collinsa (The Stig), a tu je i potpis voditelja iz najranijih dana Tiffa Needella.

Pročitajte više