VIDEO Britanci bez milosti: Opaki BMW M3 završio u drobilici

Screenshot: YouTube

JEDINI M3 generacije F80 u karavanskom izdanju nije dugo izdržao. 

Iako BMW nije imao u ponudi karavanski M model na seriji 3 generacije F80, jedan obožavatelj BMW-a odlučio je ispraviti tu "nepravdu“. Odlučio je napraviti vlastiti M3, i to na osnovi regularnog karavana serije 3. Na kraju je ostalo samo odijelo, a nekadašnji obiteljski BMW postao je pravi M3. 

Automobil je zadnji put viđen na jednom okupljanju ljubitelja automobila, nakon kojeg je policija odlučila provjeriti registarske pločice. Kako je na toj registraciji upisan dizelaš, odmah se posumnjalo. Automobil je lociran, detaljno pregledan, a nakon detaljne forenzike utvrđeno je kako automobil ima dijelove s četiri ukradena primjerka serije 3, od kojih su dva upravo M3, i to ukradeni na području na kojem obitava ovaj svjetlozeleni primjerak. Jedan je primjerak otuđen 2018. godine, a drugi godinu kasnije. 

Mark Wheaver iz Policijske udruge za centralne autoceste izjavio je da je automobil konstrukcijski dosta loše izveden, s tehnološki loše izvedenim zavarima. Dobro su tek bili skriveni brojevi šasije i naljepnice, ali i tome su očito uspjeli doskočiti u policiji.  

Umjetno stvoreni M3 Touring završio je na jedini mogući način u civiliziranoj i pravno uređenoj zemlji – na drobilištu. 

Pročitajte više