VIDEO Bugattijeva noćna mora: Otkrivena je brzina koju će postizati novi Koenigsegg

Foto: Koenigsegg

KOENIGSEGG je digitalnom premijerom dva noviteta ošamario oba Bugattijeva obraza. Posebno peče onaj vezan uz najbrži serijski automobil u povijesti. 

A to će po svemu sudeći uskoro biti švedski Koenigsegg. Njihov najnoviji model je Jesko u Absolut izvedbi. Kažu da je toliko brz da bržeg nikad neće ni proizvesti. A sada je Christian von Koenigsegg za britanski Top Gear potvrdio što to znači. 

>> Najbrži Koenigsegg za sva vremena, Jesko Absolut

I dok je specijalni Bugattijev model stvoren da ide do 300 milja na sat, ovaj će ići puno više. "Više je nego dovoljno brz. Mi ustvari i ne želimo proizvesti ništa brže. Ikada", kaže prvi čovjek Koenigsegga. 

A ako se pitate koliko to može povući švedski bolid s repom borbenog zrakoplova, Christian odgovara: "Puno, puno preko 500 km/h.“
Jedino što je ostalo nepoznato je termin kad će Koenigsegg ići u obaranje rekorda. Koenigsegg tu nije previše optimističan: "To je zahtjevan proces u kojem treba doći do vlasti i policije, pokušati zatvoriti dionicu kvalitetne ceste. Stoga će možda trebati godina ili dvije, tako nekako."

Podsjetimo, Jesko pokreće 5.0 V8 twin-turbo koji na E85 gorivu daje 1.600 KS. Koeficijent otpora zraka iznosi 0.278.

Pročitajte više