VIDEO CADMAD je najbolja prerada godine, a sada ide na aukciju

AMERIČKA autoindustrija je stvorila mnogobrojna estetska remek-djela, a ovo je dokaz da je moguće stvoriti i nešto što nadilazi pojam automobila.

Nesumnjivo je da je CADMAD nešto najluđe i najbolje što smo vidjeli posljednjih godina. U prilog posebnosti ide i da je ovaj automobil proglašen najboljim prošle godine u konkurenciji 800 natjecatelja (Autorama). Ali, krenimo redom.

Osnova automobila je Cadillac, ali ne bilo koji. Jedan od 99 proizvedenih, a koji je stvorio Pininfarina. I startao je kao limuzina, a onda je krenulo prekrajanje. I to vrlo opsežno jer je automobil u međuvremenu skraćivan, proširivan, linija krova je spuštena itd. Istovremeno je produljen i motorni prostor jer je sada ispod poklopca pravi monstrum, Chevroletov big block V8 zapremine preko 10 litara koji potpisuje Nelson Racing Engines. A to znači preko 1.000 KS i 1.300 Nm uz običan benzin, te preko 2.500 KS uz 112-oktansko gorivo.

>> Opis automobila možete vidjeti ovdje

I tu fascinacija automobilom ne staje. Kabina je jednako impresivna, s ručno izrađenim elementima, ponekim modernim elementom (nova sjedala), ali i doista visokim stilom. Ameri možda vole pretjerivati, pa i spajati nespojivo, ali se mora priznati da je ovaj Cadillac nakon nešto više od 4.000 sati rada nadišao pojam automobila. Sasvim je sigurno da će naći novog vlasnika na skorašnjoj aukciji, a jedino pitanje je koliku cijenu će postići.

 

Pročitajte više