VIDEO Češki policajci dobili Ferrari

Screenshot: Youtube

U BOGATIM zemljama nerijetko i policijske ergele uključuju egzotične automobile. Jedan je upravo stigao u ruke čeških policajaca.

Poput talijanskih kolega, i češki policajci će prijestupnike hvatati u supersportskom automobilu. I dok se Talijane najčešće voze u ekskluzivnim izvedbama Alfa Romea, pa i Lamborghinija, Česi su dobili priliku patrolirati u Ferrariju. I to modelu 458 Italia. 

FOTO Pogledajte što voze češki policajci

Skupocjeni automobil je prije više od deset godina zaplijenjen i od tada stoji i skuplja prašinu. U policiji su ga odlučili vratiti na cestu. Naravno, prije toga su morali odraditi servis. Iako je auto napravio tek oko 2000 km, činjenica da je stajao deset godina zahtijevala je detaljan pregled i zamjenu nekih dijelova, pa se cijena radova popela do 5300 eura. Daljnjih 13.800 eura potrošeno je na lakiranje i opremanje automobila specijalnim sustavima u skladu s policijskim potrebama. 

 

U policiji kažu kako će Ferrari koristiti za lov na sudionike ilegalnih utrka, kao i u potrazi za ukradenim vozilima, patroliranju na autocesti i sl. 

Tijekom prošle godine češka policija je zaplijenila gotovo 900 automobila, a spomenuti Ferrari 458 nije najvrjedniji i najposebniji auto koji su unazad nekoliko godina zaplijenili. 

Pročitajte više