VIDEO Tesla poput podmornice: Umočila se do krova i nastavila vožnju

Foto: Tik Tok screenshot

JE LI TO podmornica? Je li to amfibija? Ne, to je Tesla! Snimka koja je nastala u američkom gradu San Diegu gotovo je nevjerojatna i više sliči na scenu iz filma nego realnosti.

Naime, voda je poplavila neku od cesta u ovom gradu na samom jugu Kalifornije te je učinila gotovo neprolaznom. Štoviše, na snimci koju je snimao netko s višeg kata obližnje zgrade vidi se i jedan automobil (čini se Volkswagen Beetle) kako se nepomično “kupa” u dubokoj vodi, očigledno bez ikakve šanse da se pokrene.

Kao da je amfibija

U sljedećem trenutku u duboku se vodu zalijeće Tesla, a prolaznik koji je do koljena u vodi prolazio cestom još je pokušao zaustaviti odvažnog vozača u naizgled nemogućoj misiji.
Ali dogodilo se nemoguće: Tesla je zaronila u vodu koja je u jednom trenutku prešla i preko krova automobila i - na opće iznenađenje svih - dosegla plići dio ceste i naizgled bez problema nastavila vožnju.

@6abcactionnews Tesla plows through flooded San Diego street #flooding #tesla #fyp ♬ original sound - 6abc Action News

U brojim komentarima koje je snimka izazvala špekulira se kako je Tesla, bez ispušnog sustava koji imaju motori s unutarnjim sagorijevanjem, upravo iz tog razloga imuna na vodu. Međutim, to jednostavno ne može biti istina.

Automobil poput Tesle ima toliko osjetljivih elektronskih dijelova, uključujući i bateriju, da je gotovo nemoguće da zaroni pod vodu bez ikakvih posljedica. Osim da je potpuno vodonepropusna, što teško može biti slučaj.

Svaka čast na vodonepropusnosti

Mora se priznati: snimka prestaje samo nekoliko sekundi nakon što je automobil izronio iz vode i postoji realna mogućnost da je Tesla zauvijek stala samo par trenutaka kasnije ili kojih desetak metara dalje. Međutim, čak i da je to tako, moramo čestitati konstruktorima Tesle na činjenici da su ključne elemente učinili gotovo hermetičnima.

Pročitajte više