VIDEO: Dosad najbolji test Rimčevog Concept_One dolazi iz Amerike

Screenshot: YouTube

AMERIČKI Autoblog donosi reportažu o Rimčevom električnom bolidu, ali i o pozadini koja stoji iza ove, očigledno uspješne, poslovne priče.
  
Autoblog je jedan od čitanijih autoportala, a njegova rubrika Translogic posvećena je tehnološkoj pozadini prometa te je cijenjena zbog svog relativno objektivnog pristupa. Upravo iz te rubrike dolazi prilog o Rimcu, njegovom poslovnom uspjehu, ali i viđenju budućnosti razvoja cestovnog prometa. Naravno, ono najzanimljivije je Concept_One te dojmovi koje je automobil ostavio na prezentera, australskog glumca Jonathana Buckleya. 
 
Buckley je već mjesecima u potjeri za vrlo skupim i vrlo brzim električnim automobilom iz Hrvatske. Nakon lova po cijelom svijetu, uhvatio ga je u Španjolskoj, a kako je bilo Valentinovo, doslovno ga je izveo na spoj. Concept_One opisuje kao "električni superautomobil proizveden u Hrvatskoj, zemlji koja baš i nije poznata po sportskim automobilima ili bilo kojim drugim automobilima". Buckley je doslovno očaran automobilom, kako performansama tako i brojnim mogućnostima individualizacije i vrlo iscrpnim prikazom informacija na zaslonu. Kao jedinu pravu manu Buckley izdvaja skučenost, posebno u predjelu glave vozača. Na isto je Rimca upozoravao i autor ovog teksta još na ljeto 2011. godine, no dizajn je na kraju ostao ispred ergonomije. 
 
U drugom dijelu reportaže Buckley razgovara s Matom Rimcem i pokušava shvatiti kako je došao na ideju za ovakav bolid, ali i kako je moguć toliki entuzijazam i visoka tehnologija na ovom mjestu. 
 
"Živeći u Hrvatskoj, čitao sam puno o Nikoli Tesli koji je također rođen ovdje. Fascinirali su me elektromotori, auti, elektronika, Tesla, pa sam, kombinirajući te strasti, pomislio zašto nitko ne radi trkaće električne aute", rekao je Rimac.
 
Rimac je još jednom potvrdio da radi na razvoju novog modela globalnog karaktera. Usprkos zahtjevnoj regulativi, Rimac se nada da će novi automobil biti dostupan i u Americi. Kao najveći izazov u budućnosti vidi način korištenja automobila kao takvog, a u sferi trendova samovozećih sustava i car-sharinga. 
 
Buckley je pun dojmova rezimirao kako je nevjerojatno da je tako mala tvrtka kao što je Rimac Automobili uspjela napraviti tako dobar automobil. Pritom je nevjerojatno da Rimac Automobili cjelokupan automobil razvijaju sami bez ikakve pomoći izvana, pa im upravo iz tog razloga može oprostiti  "konceptni dojam" o autu.
 
Cjelokupnu reportažu možete vidjeti u nastavku   
 

Pročitajte više