VIDEO Pogledajte kako je SWAT napravio zasjedu otimačima automobila

Foto: York Regional Police | YouTube.

REGIONALNA policija Yorka (YRP), policijska služba koja patrolira područjem Toronta sjeverno od središta grada, objavila je video divljeg uhićenja osumnjičenih, naoružanih otmičara automobila koji uključuje bljeskalice, policajce u punoj taktičkoj opremi i najmanje četiri policijska vozila koja se nasilno zabijaju u sumnjivo vozilo. Imajte na umu kako je snimka vrlo dramatična.

Ukradeni automobil kao vozilo za bijeg

Prema priopćenju za tisak YRP-a, prvi dio snimke prikazuje tri otmičara automobila kako pokušavaju ukrasti ono što se čini kao Mercedes GLC, ali u konačnici to ne uspijevaju nakon što su vlasnica Mercedesa i njezin suprug uzvratili. Lopovi su se povukli i vratili do bijelog vozila Acura RDX za bijeg - automobila koji je prema policijskim informacijama također ukraden tjedan dana ranije.

Ista Acura korištena je u uspješnoj krađi plavog BMW-a u Torontu sljedećeg dana, ali "osumnjičenike koji su umiješani u tu otmicu automobila na kraju je optužila policijska služba Toronta 12. travnja 2024., nakon što su se zabili u vozila policije Toronta".

SWAT u akciji

13. travnja je snimljena gornja snimka. RDX koji je pobjegao je lociran i istražitelji YRP-a, zajedno s jedinicom za hitne slučajeve SWAT-om, krenuli su u uhićenje. "Upotrijebili su flashbangs, uređaj za distrakciju koji proizvodi bljesak svjetla i glasne zvukove", stoji u priopćenju.

Trojica osumnjičenika počnu bježati pješice i može se vidjeti kako bacaju ono što policija tvrdi da je napunjeno vatreno oružje.

Sva tri muškarca - u dobi od 18, 16 i 15 godina - optužena su za "brojne prijestupe s vatrenim oružjem i imovinom", ali policija vjeruje da su drugi osumnjičenici iz iste "kriminalne mreže" još uvijek na slobodi.

Pročitajte više