VIDEO Dubai dobiva Robocopa

Screenshot: YouTube
Foto: Otsaw

DUBAI je prvi grad u kojem će policijske patrole biti robotizirane. 
 
Robotizirano policijsko vozilo koje autonomno sudjeluje u prometu i vrši nadzor zvuči kao kadar iz znanstvenofantastičnih filmova, no stanovnici Dubaija će uskoro moći doživjeti takav prizor u svakodnevnom životu. 
 
Sudeći po najavama, Dubai bi uskoro mogao postati tehnološki najnaprednije mjesto na planeti. Nakon što su vlasti najavile implementaciju letećih taksija, stiže vijest kako će policijske snage Dubaija dobiti pomoć u obliku autonomnih vozila, piše New York Post. 
 
 
Svojevrsni roboti na kotačima donose u praksu najnaprednije tehnologije, pa će tako uz mogućnost potpuno autonomne vožnje imati kamere putem kojih će skenirati okolinu, ali i prolaznike.
 
Fotografije lica će se odmah prosljeđivati u centralu i uspoređivati s bazom podataka. U slučaju da se dogodi poklapanje, odnosno da je osoba tražena, vozilo se uključuje u praćenje. Taj dio zadatka odrađuje dron kojim je vozilo opremljeno.  
 
 
Iako mnogi vide sličnost s Robocopom, straha nema. Naime, ovaj robot služi samo za patroliranje, nenaoružan je i lišen mogućnosti bilo kakve odluke opasne po okolinu. 
 

Pročitajte više