VIDEO Evo kako je Porsche ponizio Teslu

Screenshot: YouTube

AKO ste mislili da je Teslina limuzina neprikosnoveni vladar u segmentu električnih limuzina, prevarili ste se. Stigao je Porsche.

Upravo to se može zaključiti iz testa koji je objavio njemački magazin Vox Automobili, a koji je direktno sučelio top izvedbe Porscheove i Tesline limuzine. Rezultati jasno idu na ruku Porscheu, a to znači pjenu na ustima Teslinih fanova ionako poznatih po tankom fitilju.

A snage su sučelili top izvedba Taycana, model Turbo S, te Tesla Model S P100D. Modeli su izloženi nizu testova, pretežno u uvjetima mokre podloge. U prvom testu željelo se vidjeti koji će model bolje držati putanju pri nagloj promjeni smjera. Tu je očekivano Porsche bio nadmoćan. Teslina limuzina je pri 90 km/h razvidno poletjela preko nosa, dok je Porsche zavoj odradio suvereno pri 97 km/h. Godine iskustva koje je Porsche skupio na konvencionalnim sportašima su očito uspješno iskorištene i na električnom bolidu.

Automobili su potom stigli i na utrku ubrzanja. Vozilo se dva puta, jednom na mokrom, a Porsche je zbog boljeg starta bio brži.

Nakon objave videa javili su se brojni Teslini fanovi. Smatraju da su testovi namješteni, a glavni dokaz je da su Porsche i magazin njemački. Ono što je definitivno točno je da Porscheu nije suprotstavljena najnovija inačica Tesline limuzine pa konačni rezultat doista treba uzeti uz malo zadrške.

 

Pročitajte više