Video govori sve: Porsche – Tesla 1:0

SAMO nekoliko dana nakon što se pojavila informacija kako je novi Tesla Model S osjetno brži od Porschea, ali i nakon što je Elon najavio rušenje rekorda Nürburgringa s Roadsterom, jedan video je postao viralan.

A taj video govori više od tisuću riječi. Snimka dolazi upravo s Nürburgringa i prikazuje ono o čemu najčešće govore oktanski zaljubljenici kad spominju mane električnih automobila. Električni auti u punom sprintu ne mogu dugo, a danak će platiti zbog brzog pražnjenja baterije ili pak pregrijavanja, kada performanse opet padaju.

Što se ovdje dogodilo, nije poznato, ali je jasna posljedica. Tesla koju smo neki dan vidjeli kako juri je otkazala, odnosno njen pogon. Navodno se radi o modificiranom pogonu Roadstera. Kako god, Muskova Tesla je završila na šlepu i baš u trenutku kapitulacije pokraj nje je slavodobitno prošao električni Porsche Taycan. A onda je prošlo još nekoliko Porscheovih bolida. Evo što u automobilskom svijetu znači staviti sol na ranu. S nestrpljenjem čekamo odgovor iz Tesle.

 

Pročitajte više