VIDEO Iskoristio pješački nathodnik da bi prešao na drugu stranu autoceste

Screenshot: Youtube

NA sreću mu iz suprotnog smjera nije naišao pješak. 

Suzuki Jimny je odličan terenac, a kao i kod Lade Nive, u odličnim manevarskim svojstvima pomažu mu izuzetno kompaktne mjere. To mu omogućava da se bez problema kreće šumskim putevima, u prelascima prijevoja, ali očito i u snalaženju uređenom prometnom infrastrukturom. 

Ova nesvakidašnja snimka dolazi iz pokrajine Xinjiang u Kini, gdje je vozač malenog Suzukija odlučio prijeći na drugu stranu autoceste preko pješačkog nathodnika. Malena širina nathodnika nije bila problem, kao ni brojne stepenice. Nasljednik legendarnog modela Samurai je sve odradio korektno.

A ako se pitate koji je razlog za ovaj nesvakidašnji postupak vozača, objašnjenje je vrlo praktično. Naime, vozač je navodno propustio silazak s autoceste pa se odlučio polukružno okrenuti. To je na autocesti izuzetno opasno pa je odlučio "pješačkim putem" prijeći na drugu stranu. 

Na kraju ga je to skupo stajalo jer je cijeli manevar pratila policijska patrola. Kako javlja South China Morning Post, policajac nije bio impresioniran podvigom, već mu je uručio kaznu od 28 USD. Zanimljivo je da je nosivost nathodnika tek 1000 kg, što je na razini mase prethodne generacije Suzukijevog terenca. 

Pročitajte više