VIDEO Popularnom voditelju Tesla ostala bez struje

Screenshot: YouTube

POPULARNI voditelj ne krije svoje oduševljenje električnom Teslom, ali ima štošta za zamjeriti.

Do problema je došlo nakon što Teslu nije vozio duže vrijeme. Kao što to obično biva kod automobila koji dugo stoje, isprazni se akumulator, a na to očito nije imun ni električni auto. A da stvar bude bizarnija, Tesline baterije su bile napunjene do maksimuma. 

Ispraznio se 12V akumulator koji pokreće opremu poput brava, ručica, pa i sustava otvaranja prtljažnika. Pogađate, prazan akumulator znači da ne možete ući u auto jer je sve na struju. U Tesli su objasnili da se na punjaču pune obje baterije, ali nakon što su LI-Ion pune prekida se punjenje i 12V baterija se ne puni. A s vremenom će se isprazniti jer pogoni neke sustave i kad automobil stoji. 

Stoga je za Maya već bio problem otvoriti prednji poklopac putem poluga skrivenih iza plastične zaštite. Nakon što se poklopac otvori potrebno je ukloniti još nekoliko stvari i tek onda je slobodan pristup prema bateriji. Iako ga zovu Captain Slow, potrošenih sat vremena ide na dušu projektanata i pokazuje kako ponekad i manji propusti mogu biti frustrirajući.

Pročitajte više