VIDEO James May predstavlja najjači automobil na svijetu

Screenshot: Youtube

CAPTAIN Slow je iz prve ruke mogao upoznati čudo iz Hethela.

James May je jedan od onih koji znaju uživati, pa tako u svojoj kolekciji ima niz zanimljivih automobila. Otvoren je i prema novim tehnologijama, a posebno prema implementaciji električnih pogona. Osim što vozi i Teslu, sada ima priliku upoznati se s jednim od najradikalnijih bolida. 

Lotus Evija je s preko 2.000 KS još uvijek najsnažniji serijski automobil na svijetu. Pojam serijski uzmite s rezervom jer se radi o 130 primjeraka, a zbog brojnih odgoda prvi kupci još nisu preuzeli svoj auto. Uglavnom, mnogi ovaj auto vide kao glavnog konkurenta Rimčevom C_Two. Lotus je marka s tradicijom i velikim znanjem, a odnedavno i dostatnim sredstvima (preuzeo ju Geely), ali u pogledu performansi su nešto rezerviraniji. Tako usprkos većoj snazi spominju performanse koje su nešto lošije od rivala iz Svete Nedelje, ali jednako impresivne. 

James May se mogao upoznati s automobilom, ali mu nije dan da ga provoza. Bar javno, što je, s obzirom na iskustvo njegovog kolege Hammonda, sasvim razumljivo. Njegov pogled u budućnost kroz 2.2 milijuna GBP vrijedan bolid pogledajte u nastavku. 

 

Pročitajte više