VIDEO Je li na pomolu novi opasan trend? Vratima obaraju bicikliste

Screenshot: YouTube

SVAKIM danom svjedočimo sve opasnijim trendovima, a mnogi se pitaju kad će biti dosta. 

Ovaj put su na meti biciklisti, a slično bi se moglo dogoditi i onima na romobilima, mopedima i skuterima ili, najkraće rečeno, slabijim sudionicima u prometu. I pritom ne mislimo na one bezobrazne vozače koji se vole provlačiti kroz kolonu vozila i ne mare ako usput zakače retrovizor ili rubom volana ostave potpis na limu. 

Ne, kako pokazuje video, ovdje se radi o obijesnom ponašanju koje je ujedno i vrlo opasno. Naime, u Oaklandu u Kaliforniji je sve "popularnije“ ometati bicikliste u vožnji otvaranjem vrata. 

U samo nekoliko dana četrnaest biciklista prijavilo je napad, a kako javlja Fox 11, do sada je ozlijeđeno osam osoba te su dvije završile u bolnici. Osim udarca vratima, zabilježeni su slučajevi gdje vozači namjerno voze paralelno s biciklistom i onda naglo skrenu kako bi ga udarili. 

Radi se o nevjerojatnom trendu koji vrlo lako može završiti teškim ozljedama, pa i smrću. Ekstreman slučaj tzv. 'dooringa' zabilježen je prije nekoliko godina u Londonu.

Tada je vozač kombija neoprezno i navodno namjerno otvorio vrata. U tom trenutku naletjela je 55-godišnja biciklistica, inače doktorica iz bolnice Great Ormond Street, naglo skrenula da ne udari vrata i zabila se u taksi. Na mjestu je poginula. 43-godišnji vozač kombija je optužen za namjerno otvaranje vrata kako bi ozlijedio biciklisticu, ali nije dočekao kraj suđenja. Preminuo je prije kraja suđenja. 

Nadamo se da ovakvom primjeru nasilja nećemo svjedočiti i na našim prometnicama. 

Pročitajte više