VIDEO Kako je mala Panda postala strah i trepet ceste

Foto: M-Sport

JOŠ jedan dragulj iz garaže M-Sporta.

Slavna tvrtka aktivna je u WRC-u s Fiestom, a uskoro će je zamijeniti hibridna Ford Puma. A sada dolazi nešto posve drukčije. Zove se Pandamonium i uvelike podsjeća na prvu generaciju Fiatovog klasika, Pande 4x4. 

M-Sport nas je tu sve malo prešao jer ovaj automobil ipak ima Fordovu osnovu. Negdje ispod nalazi se šasija Ford Fieste pete generacije, a ispod poklopca je Fordov 1.6 EcoBoost motor. Naravno, potonji je tuniran u poznatom stilu, pa u konačnici nudi maksimum od 300 KS i 450 Nm. Pogon je na sve kotače, a prijenos se vodi putem Sadev pet-stupanjskog sekvencijalnog mjenjača. 

Originalna Panda proizvodila se pune 23 godine, sve do 2003., a ova relijaška izvedba temelji se na izvedbi iz 1990-ih. Međuosovinski razmak je narastao na 2480 mm, a drastično je povećan i trag kotača. Međutim, osnovni kutijasti dizajn je zadržan, a Pandamonium se zato proširio punih 360 mm ugradnjom widebody kita. Naravno, novi su i odbojnici, a straga je središnje postavljen završetak ispušnog sustava. 

Interijer je izveden u skladu s pravilima FIA-e, što uključuje zaštitni kavez, trkaća sjedala s pojasem u šest točki učvršćenja te novi volan. Kako se ulazi, a kako izlazi iz auta, najbolje će pokazati službeni video. Vrijedi ga pogledati. 

M-Sport je otkrio da se radi o unikatu, ali su spremni saslušati sve želje kupaca. Naime, ovim automobilom obznanjuju osnivanje M-Sport Special Vehicles (MS-SV) odjela koji će ispuniti svaku želju potencijalnog kupca. 

Pročitajte više