VIDEO Kako je Rimac francuskom predsjedniku predstavio Neveru i Bugatti

Foto: FaH

NAKON nepuna 24 sata završio je posjet u kojem su francuski predsjednik i hrvatski premijer zaključili sporazum o suradnji u čuvanju hrvatskog neba, ali i podsjetili na jedan aktualni oblik suradnje na zemlji. 

Iako je posjet francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Hrvatskoj trajao manje od 24 sata, našlo se vremena da se druženju priključi Mate Rimac, i to u društvu dvije jurilice. Susret se dogodio u zagrebačkoj Esplanadi gdje su uzvanici mogli razgledati Rimčevu Neveru, ali i Bugatti Chiron u Super Sport izdanju, jedan od najbržih automobila na svijetu.

 

Macron je tako mogao još jednom vidjeti što to nudi slavna francuska tvrtka Bugatti, ali i kakva je perspektiva pod kapom nove tvrtke Bugatti Rimac. Macron je izbliza mogao vidjeti i Neveru, a usprkos manjem neposluhu ovjesa vrata u kojem se Rimac odlično snašao, predsjednik je zasigurno ostao impresioniran automobilom. 

"Ovime pokazujemo suradnju između Francuske i Hrvatske. Bugatti ima 112 godina dugu povijest u Molsheimu u Francuskoj i tamo radimo najbrže benzinske, a tu u Zagrebu radimo najbrže električne automobile u svijetu. Tako da je imalo smisla to dvoje povezati", rekao je Rimac.

Podsjetimo, Super Sport izvedba s motorom pojačanim na 1600 KS postiže maksimalnu brzinu od limitiranih 440 km/h. Nevera pak s još snažnijim električnim pogonom ulazi u red automobila s najbržim ubrzanjem u svijetu.

Pročitajte više