VIDEO Kako je vozač Tesle spasio vozača u zapaljenom BMW-u

OPĆE je prihvaćeno mišljenje kako su električni automobili skloni samozapaljenju. Ova snimka govori drukčije.

Statistike pokazuju da je veća vjerojatnost da će požar izbiti na vozilu pogonjenom benzinom nego na onom koje ima električni pogon. Službeni podaci iz Tesle za razdoblje od 2012. do 2020. godine kažu da se kod Teslinih automobila dogodi požar svakih 330 milijuna kilometara, dok podaci Nacionalnog udruženja za zaštitu od požara (NFPA) pri ministarstvu prometa kažu da do požara u vozilu dođe na svakih 30 milijuna kilometara. Način gašenja automobila u požaru i opasnost od izbijanja vatre su već drugi par rukava.

Sve rečeno na svojoj koži iskusio je vozač Tesle Model Y. Vidio je da se zadimilo iz BMW-a X1 i pomislio kako se radi o još jednom pripadniku tzv. rolling coal pokreta koji namjerno prerade auto da više dimi. Međutim, ubrzo se pojavila vatra iz podnice vozila, koju vozač BMW-a nije primijetio. Vozač Tesle se odmah zaletio do BMW-a te mu sirenom signalizirao da je u opasnosti. Sustigavši ga, uspio mu je reći: "Vaš auto se zapalio!“

Vozač BMW-a se odmah zaustavio i u zadnjem trenutku napustio vozilo. Plamen je ubrzo progutao cijeli BMW, a Teslina kamera je sve snimila.

Pročitajte više