Koenigsegg Regera: Švedski hibrid od 1.500 KS

 Foto: Koenigsegg, Youtube

U KOENIGSEGGU su toliko uvjereni u svoju superiornost da su spremni sa svima podijeliti svoja tehnološka znanja, i to bez fige u džepu.

Regera je najnoviji uradak kojim Koenigsegg otvara potpuno novu stranicu. Spoj luksuza i uglađenosti, uz status najbržeg na svijetu, osigurat će vlasnicima Regere nezaboravne trenutke u vožnji. Barem nekolicini jer je ovaj model limitirane naklade od 80 primjeraka. 

Posebna u svakom detalju, Regera se nameće dizajnom, luksuzom u kabini i naprednom tehnologijom. Imati na raspolaganju više od 1500 KS i 2000 Nm "nije lako", posebno kada ogromnoj snazi sučelite minimiziranu masu od 1.450 kg. 2.8 sekundi za print do 100 km/h i 20 sekundi za postizanje maksimalnih 400 km/h dobre su vrijednosti za orijentaciju.

Nadalje, ovo je prvi potpuno robotizirani model na svijetu kod kojeg se svim otvorima upravlja automatski. Dovoljan je pritisak na tipku daljinskog upravljača i Regera će se poput transformera preoblikovati. 

Kako Regera izgleda u praksi mogao se osvjedočiti tzv. youtuber Shmee150, i to doslovno na osobnom automobilu osnivača kompanije, Christiana von Koenigsegga.  

Pročitajte više