VIDEO "Kriva je navigacija": Pogledajte gdje su zaglavile dvije Amerikanke

Screenshot: Twitter

JOŠ jedan primjer u kojem je "glavni krivac" GPS navigacija.

Fotografija prikazuje Nissan Juke zaglavljen između stijene i kamenog zida. Iako je očito kako se radi o uskom prolazu za pješake ili eventualno bicikliste, dvije Amerikanke su odlučile slijepo slušati navigaciju i pokušati nemoguće, proći segmentom koji je uži od automobila.

A nakon što su zaglavile nisu dramatizirale. Turistkinje su izašle, vjerojatno kroz prtljažnik te se uputile do hotela. Unajmljeni auto je još satima sprečavao prolaz prema otoku Sveta Katarina u velškom gradiću Tenbyju.

Mještani gradića izjavili su da nikad prije nije zabilježeno da je netko pokušao voziti ovom stazom.  

"Nitko nikada nije vozio tamo dolje", rekao je lokalni mehaničar Stephen Lowe, jedan od pozvanih da uklone zaglavljeni auto. "Zidovi su dodirivali obje strane automobila".

 

Lowe i njegovi kolege izvukli su auto vučom unatrag pomoću vitla smještenog na vrhu staze. Proces oslobađanja Nissana trajao je više od četiri i pol sata, a u jednoj fazi se čak razmišljalo o rezanju automobila", rekao je Lowe za BBC.

Podsjetimo, ranije smo već izvještavali o ovakvim slučajevima u kojima vozači daju prednost uputama navigacije naspram zdravog razuma. Neki zaglave na puteljku, neki zaglave u drvu, a neki slete u more.

Pročitajte više