VIDEO Krš i lom: Kineski električni auto pomeo posjetitelje autosalona

Screenshot: YouTube

IZUZETNO neugodna situacija za kineskog proizvođača.

Napretkom tehnologije u pravilu napreduje i sigurnost sudionika u prometu, ali ponekad se klasična rješenja čine daleko boljima. Najbolji primjer za to je keyless sustav startanja pogona bez ključa koji ponekad može rezultirati opasnom situacijom. 

Nesreća pitanje vremena

Dodajte svemu još izuzetno agilan i nečujan električni pogon te masu ljudi i nesreća je pitanje vremena. Upravo to se dogodilo na salonu automobila Nanjing International New Energy Vehicles Exhibition.

Na događaju koji se zbio prošlog mjeseca Zeekr je izložio automobil Extreme Krypton X, koji se zbog nepoštivanja sigurnosnih pravila u jednom trenutku krenuo nekontrolirano kretati. Tijekom nesreće pet je posjetitelja ozlijeđeno, uključujući jedno dijete, te su svi hospitalizirani. 

Kriv je ljudski faktor

Prema posljednjim informacijama, do nesreće je došlo jer automobil nije bio deaktiviran u tzv Exhibition načinu. Kako se ključ nalazio dovoljno blizu automobila, kod nekog od članova osoblja, netko od posjetitelja je slučajno aktivirao pogon i krenuo automobilom naprijed, udarivši pritom u nekoliko posjetitelja i dva izložena automobila.

Predstavnici proizvođača preuzeli su odgovornost te su se preko službenih kanala ispričali, naglasivši kako će ubuduće biti oprezniji pri izlaganju automobila. 

Pročitajte više