VIDEO Lada Niva u izdanju dostojnom najluksuznijih terenaca

Screenshot: YouTube
 
LUKSUZNI terenci su sve popularniji, a sada im se pridružila i ova doista posebna Lada. 
 
Lada Niva je jedan od najdugovječnijih i najboljih terenaca na svijetu, a pojam luksuza kod nje se svodi na mogućnost naknadne ugradnje klime i serva, ili pak otvaranja prtljažnika iznutra. No čak i to je izvedeno nespretno ne mareći za ergonomiju, pa je ručica za otvaranje gepeka iza sjedala vozača na bočnom panelu. Za korisnike Nive nebitno jer oni u pravilu traže izdržljivo radno vozilo koje će ih odvest na najnegostoljubivije terene, tamo gdje luksuzni terenci slavnih korijena mogu ići samo na posljednje putovanje u vječna lovišta. 
 
 
No, može to i drugačije, a to su nam pokazali armenski zaljubljenici u automobile. Silueta Nive je i dalje prepoznatljiva, no vozilo je dobilo puno više no što bi ozbiljniji proizvođači pripremili za svoj model u tzv. redizajnu. Atraktivna svjetla, proširenja blatobrana i moderni dizajn alu naplataka na vrhu su popisa kojem ćemo pridružiti četverostruki ispuh.
 
Još radikalnije novosti kriju se u kabini. BMW serije 3 (E36) je bio donor kožnih sjedala, sada s grijanjem i električnim podešavanjem, a promijenjena je i cijela središnja konzola. Ploča s instrumentima je dobila zaslon u boji, centralnu poziciju dobio je danas uobičajeni zaslon infotainmenta. Posebno vesele razrađenost prerade koja uključuje brojne detalje, od ručica vrata, pa do primjerice LED rasvjete prtljažnika. 
 
Kako slika govori više od tisuću riječi savjetujemo da pogledate video u nastavku. 

Pročitajte više