VIDEO Testirao je Rimčevu Neveru i potražio mane, evo što je zaključio

Screenshot: YouTube

MAT Watson, zaštitno lice magazina Carwow, objavio je još jedan video s predstavljanja Rimčeve Nevere u kojem otkriva i neke nepoznate detalje.

Nakon početnog upoznavanja s automobilom i njegovim brutalnim performansama predvođenim gotovo 2000 KS snažnim pogonom Mat je odlučio automobil isprobati na test stazi, ali i na otvorenoj cesti. Prvo upoznavanje krenulo je na stazi, a tu je Mat naravno odlučio isprobati kako beskrajno snažan i preko dvije tone težak auto drifta. 

 

Gledateljima bi mogao ipak biti zanimljiviji pogled na detalje vanjštine gdje Mat provjerava jesu li elementi aktivne aerodinamike pravi, odnosno funkcioniraju li uopće. Pritom koristi svoj "štap istine" koji je dobio na poklon od Rimca. Možda je najzanimljiviji ovdje stražnji difuzor koji se može podešavati i tako regulirati potisna sila. 

Mat je naravno ostao očaran ubrzanjem pa je tako i on četvrt milje odradio za manje od 9 sekundi, dok je u kočenju sa 112 km/h potrošio neka 43 metra. 

 

Na otvorenoj cesti se više bavio praktičnosti poput radijusa okretanja, odziva pedale gasa te preglednosti. Nakon dužeg korištenja locirao je i neke mane pa je tako Neveru načeo malenim prtljažnim prostorom od svega 100 litara i najmanjim suvozačkim pretincem na svijetu. Vrata su velika i lako se ulazi u auto, ali bi način zatvaranja ipak mogao biti malo uglađeniji i mekši za auto ovakvog kalibra.

Od prije je poznat i problem zakretnog selektora za stil vožnje koji je Rimac obećao srediti do prvih isporuka. Sa strane mehanike najviše zamjerki ide na suviše bučan upravljački sklop. Naime, Rimac Nevera nije gotov automobil, već je 80% dovršen predserijski auto, naglašava Mat Watson. 

Pročitajte više