VIDEO Mate Rimac otkrio koliko Nevera je trenutno u proizvodnji

Foto: Mate Rimac/Facebook

MATE Rimac je objavio video iz proizvodnje. 

Najnovijim videom Mate Rimac nas vodi u proizvodni dio Rimac Automobila gdje se sklapaju primjerci trenutno jedinog modela tvrtke. U pitanju je Nevera kojoj sudeći po intenzitetu proizvodnje cijena od oko dva milijuna eura nije prepreka. 

Prodaja je očito krenula, čemu svjedoči činjenica da se paralelno sklapa 16 primjeraka Nevere u različitim fazama proizvodnje. Kako navodi Rimac, 11 ih se nalazi na liniji montaže, a tri na poziciji „station Zero“ gdje se vrši provjera pozicija pojedinih dijelova prema šasiji. 

 

16 Nevera & Rolling Chassis in production at the same time. Great to see the production line completely full.

Objavljuje Mate Rimac u Utorak, 22. studenoga 2022.

Tri automobila su gotovo dovršena, a među njima možemo vidjeti i primjerak u tzv. British racing Green nijansi koji je, očekivano, za britansko tržište. Može se vidjeti i nekoliko primjeraka za američko tržište, dok je konačna destinacija preostalih primjeraka ostala nepoznata.

>> Rimac otkrio zanimljivosti o Neveri, ali i najavio nove modele

Podsjetimo, Rimac Automobili planiraju ukupno proizvesti 150 Nevera. Prvi proizvodni primjerak dovršen je ljetos nakon što je izrađeno 18 automobila u fazi razvoja i ishođenja homologacije, gotovo četiri i pol godine nakon premijere C_Two. Plan je, prema posljednjim najavama, godišnje proizvoditi 50 primjeraka.   

Pročitajte više