VIDEO Mate Rimac s ponosom najavio novi Bugattijev motor, zvuči odlično

KROZ nekoliko mjeseci Bugatti će izaći u javnost s podacima. 

Prvi pogled na novi pogon iz Bugattija otkrio nam je Mate Rimac na svojem Facebook profilu gdje je s ponosom prenio najavni video. 

Pogled na poklopac s natpisom V16 otkriva šture informacije. Doznajemo kako je 8.0-litreni quad-turbo W16 stroj iz Veyrona i Chirona stvar prošlosti te kako će ga doista naslijediti hibridni pogon. Iznenađenje je da Bugatti i dalje ne spušta letvicu ispod 16 cilindara. 

Obilato elektrificirani dragulj strojogradnje lako bi mogao imati i 2000 KS, ali to će biti lakše procijeniti nakon što doznamo o kakvom se konceptu hibrida radi. Nepoznata je i radna zapremina motora. 

 

Potpuno novi model 

U novoj objavi Mate Rimac je pokazao fotografije ranog prototipa motora iz studenog 2022. godine. Rimac je pritom potvrdio kako će sve biti poznato kroz nekoliko mjeseci. Također, u jednom od komentara naglasio je kako je motor razvijen u suradnji s partnerima, ali potpuno neovisno od Volkswagena i Porschea. 

Osim motora, i ostatak automobila je razvijen iz nule. "Ni jedan dio nije dijeljen sa Chironom, Neverom ili bilo kojim drugim automobilom", zaključio je Rimac. 

Pročitajte više