VIDEO Maybachov luksuzni krstaš dobio novi izgled

Foto: Peisert Design 

MERCEDES je u Pekingu predstavio nevjerojatan koncept pod Maybachovom značkom i odlučio ga pustiti u proizvodnju. Neki misle da je mogao ispasti i bolje.
 
Realno, tako misli većina, jer mješavina luksuzne limuzine i crossovera ne djeluje previše skladno. Najblaže rečeno, ovo je prvi Maybach koji ne bi svatko poželio u svojoj garaži, a za neke je čak i uznemirujući. Peisert Design zato nudi odgovor i predstavlja oku puno ugodniju izvedbu.
 

 
On se odučio na temeljitu reviziju stražnjeg kraja, a sve kako bi dobio skladniji izgled i približio se GLS-u, upravo kako se i pretpostavljalo. Sad doista izgleda kao luksuzan SUV koji bi lako mogao konkurirati Bentaygi, pa i Urusu, i to ne samo kad je u pitanju cijena. 
 
Pogon zato nije upitan. Kombinacija četiri elektromotora s ukupnih 748 KS i 80 kWh baterijama ne ostavlja prostora pokudama. Posebno jer je doseg prihvatljivih 500 km (NEDC), a za dodatnih 60 km dovoljno je pet minuta punjenja. Dobra je vijest da suprotno prvim informacijama serijska proizvodnja nije izgledna, ali ne sumnjamo kako se ideja o luksuznom SUV-u i dalje kuha.
 

Pročitajte više