Video: Mercedes AMG GT-R razvalio na Nürburgringu

Screenshot: YouTube
Foto: Mercedes

NAJBRUTALNIJA izvedba Mercedesovog GT-a ima impresivnu tehnološku potporu, a na stazi je nezaustavljiva.
 
Prvi pravi test automobila napravio je Sport Auto izvevši automobil na Nürburgring, a rezultat je fantastičan. AMG GT-R je postigao vrijeme od 7 minuta i 10,92 sekundi, što je izvanredni rezultat za automobil sa stražnjim pogonom. Automobile koji mogu odvesti krug brže moguće je izbrojati na prste dvije ruke radnika pilane, a primjerice toliko hvaljeni Ferrari 488 GTB je desetak sekundi sporiji.
 
Podsjetimo, osim što je 90 kg laki od izvornog modela, R izdanje ima na raspolaganju 4.0 V8 biturbo motor koji s 585 KS i 700 Nm kroz prostor i vrijeme nosi 1.554 kg težak automobil. Brojevi kažu kako 100 km/h hvata za 3,6 sekundi i postiže maksimalnih 318 km/h.
 
Aktivni karbonski spojler ispred motora teži tek 2 kg, a u RACE modu se pri brzini većoj od 80 km/h automatski spušta za 40 mm. Time je uzgonski efekt prednje osovine pri brzini od 250 km/h smanjen za primjetnih 40 kg. Dodatno, adaptivni ovjes je oplemenjen novim Active Rear-Wheel Steering sustavom koji do brzine o d 100 km/h zakreće stražnje kotače suprotno od prednjih, a pri višim brzinama u istom smjeru.
 
Cijena automobila na njemačkom tržištu je 165.410 eura.
 

Pročitajte više