VIDEO Mini se ispričao zbog fijaska na salonu automobila u Šangaju

Foto: EPA

MINIJEVA gesta izazvala je neviđene reakcije na društvenim mrežama. 

Kineski internet korisnici obasuli su kritikama i komentarima društvene mreže nakon što je u javnost stigla informacija o, najblaže rečeno, nespretnom i diskriminatornom ponašanju Minijevih zaposlenika na salonu automobila. 

Naime, Mini je povodom predstavljanja modela Aceman organizirao giveaway u kojem je besplatno dijelio sladolede. Međutim, prema izjavama očevidaca, Minijevi zaposlenici nisu htjeli davati sladolede domaćim posjetiteljima, već su birali isključivo goste sa Zapada. 

Te tvrdnje potvrdilo je i nekoliko videosnimaka, koje su na društvenoj mreži Weibo izazvale veliki interes, izvještava Automotive News Europe. Pritom je "BMW Mini“ bio drugi najpretraživaniji pojam s gotovo 100 milijuna pregleda fotografija, videa i komentara. 

"Zbog ovog sam izgubio simpatije prema BMW-u", rekao je jedan korisnik lokalne društvene mreže. Dan nakon fijaska sa sladoledima Mini je objavio kako se ispričao korisnicima na društvenoj mreži Weibo. 

Prema izjavi posjetitelja kojeg je intervjuirao Automotive News Europe, podijeljeno je oko 300 porcija sladoleda, a osoba koja je na snimci dobila sladoled je BMW-ov zaposlenik. Radnice koje su dijelile sladolede su lokalno zaposlene u svrhu događaja te nisu BMW-ove zaposlenice. 

Kinesko tržište je BMW-u i drugim zapadnim markama itekako važno, pa ovakvi ispadi mogu imati dalekosežne posljedice. Zbog slučajeva vezanih uz nepoštivanje kineskih vrijednosti zabilježeni su bojkoti proizvoda pojedinih marki, a sada bi na udaru mogli biti upravo BMW i Mini.

Pročitajte više