VIDEO Može li Kia biti brža od Lamborghinija?

Screenshot: YouTube

TEŠKO, ali tu je Audi da joj pomogne. 

Kia EV6 je odličan električni automobil koji se u svom globalnom nastupu okitio brojnim laskavim nagradama. Posebno zanimljivo je GT izdanje s čak 585 KS i 738 Nm, što ovaj obiteljski auto čini pravim trkačem. Matt Watson i Carwow su stoga odlučili vidjeti može li ovakav auto biti brži od jednog radikalnog sportaša, i to Lamborghinija. 

Pokretan konvencionalnim motorom, V12 draguljem, osjetno skuplji Lamborghini Aventador SVJ je i na papiru moćniji. Raspolaže sa 780 KS i 720 Nm, pa ne bi trebalo biti iznenađenja na stazi. Pomoći će i činjenica da je nekih 700 kg lakši. Tko zna, možda činjenica da elektropogon odmah daje maksimalni okretni moment, a Lambov V12 tek od 6750 o/min ipak bude presudna. 

 

I u startu Kia je pokazala zube ostavivši Lambo iza sebe. Ali na putu dugom četvrt milje razlika se smanjuje i Lamborghini pobjeđuje s vremenom od 10.9 sekundi. Kia je sekundu sporija. 

Ali Carwow ima asa u rukavu. To je Audi RS e-tron GT sa 646 KS i čak 830 Nm. Sada su rezultati puno neizvjesniji. Pogledajte i saznajte je li Lamborghini kapitulirao. 

 

Pročitajte više