VIDEO Najozbiljniji Teslin rival otkrio "stakleni kokpit" i pomični ekran

Foto: Lucid Motors

LUCID se polako sprema za tržišni debi i veliku premijeru "staklenog kokpita".

Lucid Air je premijerno predstavljen kao najsnažnija limuzina na tržištu koja performansama može stati uz bok gotovo svakom serijskom automobilu. U tvrtki su sad odlučili pobliže pokazati što sve nudi tzv. stakleni kokpit koji čini zakrivljeni 34-inčni zaslon podijeljen u tri cjeline. 

Nudi 5K rezoluciju, uz napomenu da je lijeva strana rezervirana za kontrolu vozila, središnja služi kao ploča s instrumentima, a treća je vezana uz infotainment. Tu se Amazon Alexa, Android Auto i Apple CarPlay podrazumijevaju, kao i streaming funkcije. Nešto niže je tzv. Pilot panel s kontrolama klime i sjedala. Ono najzanimljivije je mogućnost pohrane ekrana u poseban pretinac. 

U Lucidu zasad otkrivaju online povezivanje za update vozila, izbor boja tema u skladu s izabranom bojom interijera te povezivanje mobilnog telefona putem posebne aplikacije. 

>> Tesla killer je konačno stigao, je li doista bolji?

A kad je u pitanju ono po čemu su se nekad razlikovali automobili, recimo kako ponuda ide od 402 KS snažne Pure izvedbe sa 650 km dosega, pa sve do Dream Edition inačice s 1095 KS i 810 km dosega.

Pročitajte više