VIDEO Nemate grijanje sjedala? Imate, ali morate platiti korištenje

Foto: Smart Facebook

AUTOMOBILSKA INDUSTRIJA zarađivat će milijune od pretplata. To je rečenica koja se često čuje, ali koju većina konzumenata ne shvaća u potpunosti iako se ne radi o budućnosti, već sadašnjosti. U čemu je, dakle, stvar?
Kupili ste automobil koji nema grijanje upravljača i sjedala jer - eto - živite negdje u Dalmaciji gdje zaista nema smisla doplaćivati za takve detalje.

Međutim, ono što vi ne znate je da vaš automobil uistinu ima grijanje upravljača i sjedala, odnosno u automobil ugrađen sav "hardver" koji je potreban da bi ta funkcija radila. Međutim, ta funkcija nije aktivirana u ECU-u (Electronic Control Unit) vašeg automobila.

Otključavanje funkcija

Međutim, stiže siječanj i vi krećete na skijanje. Tamo je, naravno, hladno i grijanje upravljača bilo bi sjajno imati. E tu dolazi pretplata. Vi putem svog automobila kontaktirate proizvođača i tražite ga da "otključa" tu funkciju i - on to napravi.

Naravno, na ograničeno vrijeme i za određenu naknadu. I to se zove pretplata. Kako će to izgledati pokazuje nam smart, koji je organizirao test-vožnje svog modela #1 u snježnim planinama Austrije.

ECU automobila moći će aktivirati i deaktivirati na desetine funkcija i mogućnosti automobila. Tako će se moći dobiti dodatna snaga, videosadržaj ili igre za djecu, ograničenje maksimalne brzine, dijeljenje šifri za otključavanje i pokretanje vozila, telemetrijski podaci…
 

Pročitajte više