VIDEO Nissan kratkim filmićem najavljuje obnovljeni Qashqai

Foto: Nissan

NISSAN će svjetskoj javnosti, putem live streaminga, 17. ovog mjeseca predstaviti restilizirani Qashqai. Dok se čeka da se otkriju detalji novog japanskog SUV-a, objavljen je “teaser” koji pokazuje neke od promjena u stilu automobila i unutrašnjosti.

U kratkom filmu, koji možete pogledati u nastavku, Nissan je želio prikazati Qashqai MY 2024 naglašavajući neke od nadolazećih inovacija: prije svega nova LED dnevna svjetla, koja dodaju drugu grupu svjetala u takozvanom geometrijskom dizajnu.

 

U unutrašnjosti, međutim, možete vidjeti nove zaslone posvećene instrumentima i infotainmentu: konkretno, drugi je zaslon taj koji je evoluirao, još je veći i s kontrolama za brzi odabir pomaknutima sa strane. Novi Qashqai također će imati redizajnirane odbojnike i ažuriranu završnu obradu interijera, no ne može se isključiti dolazak nekih novih opcija posvećenih udobnosti.

Nissan zasad nije otkrio informacije o pogonskom sklopu, no vrlo je vjerojatno da će elektrifikacija ostati kamen temeljac ponude zahvaljujući tehnologiji E-Power. Japanski tehničari možda su pronašli način da ovaj jedinstveni sustav učine još učinkovitijim.

Za verziju Bev, dakle potpuno električnu, morat ćemo pričekati sljedeću generaciju, dok je dizel već napušten 2021. prilikom lansiranja aktualne generacije.

Pročitajte više