VIDEO Leteći Holandez leti i za upravljačem Lamborghinija

SVJETSKOM prvaku u biciklizmu i pobjedniku etape Tour de France, vlasniku Lamborghinija Urus Mathieu van der Poelu, moć adrenalina nije strana. Kao dijete Van der Poel je bio opsjednut svojim biciklom, vozio ga je svaki trenutak kada je mogao, što se pretvorilo u predanost sportu ciklokrosa i opsjednutost performansama.

 

"U ciklokrosu sam postao svjetski prvak, pobjeđivao sam. Postigao sam sve što sam želio i onda sam se prebacio na cestovne utrke", kaže Van der Poel. Biciklizam je potaknuo njegovu želju za adrenalinom. Na dva kotača on se utrkuje stazama za ciklokros i asfaltnim cestama i, baš poput Lamborghini Urusa, postiže vrhunske performanse na svakom terenu.

"Biciklizam je moj život, a Lamborghini Urus mi potpuno odgovara", kaže van der Poel. "To je moj savršeni auto. Čak sam si dopustio i ekskluzivu: budući da moj bicikl ide sa mnom, ima za njega poseban prostor u prtljažniku.

"Brzina je adrenalin. Naravno, na biciklu je drugačije od Lamborghinija. Tamo se najveće brzine postižu kada idem nizbrdo i tijekom sprinta, pa moram koristiti sva svoja osjetila i vještine za različita okruženja. Volim taj adrenalin. Urus je strašno brz, a način na koji se nosi sa svakim izazovom i podlogom je nešto posebno. Motor je nevjerojatan, ali kompletan automobil ima mnogo drugih značajki koje volim."

Pročitajte više