VIDEO Nova Kia vozi kao Porsche

Screenshot: YouTube

VEĆ su mnogi izlaskom Stingera Kiju uspoređivali s brojnim premium markama, pa i Porscheom. Sada opet imaju razlog za to.
U pitanju je EV6, najnoviji Kijin model i ujedno jedan od najkonkurentnijih električnih modela na tržištu. EV6 je nedavno predstavljen i hrvatskoj publici, a sada je stigao i na test izbjegavanja losa u režiji španjolskog km77.com.

Kia EV6 se definitivno pokazala kao jedan od boljih automobila u konkurenciji električnog pogona. Štoviše, staje uz bok višestruko skupljem Porscheu Taycan.
Na test je stigla europska izvedba s jednim elektromotorom od 225 KS i stražnjim pogonom. Start je bio pri 80 km/h, ali je Kia usprkos predvidljivom i dijelom lako kontroliranom prolasku oborila par čunjeva. Tehnološki blizanac Hyundaija Ioniq5 i Genesisa GV60 je pri 78 km/h s uključenim regenerativnim kočenjem razine 2 (od 4) savršeno odradio test. 

 

Bez regenerativnog kočenja pri minimalnom povećanju brzine na 79 km/h opet su stradali čunjevi. Nije loše jer isti rezultat prošle je godine ostvario Porsche Taycan (bez regenerativnog kočenja), jedan od najboljih električnih automobila na tržištu. 

Pročitajte više