VIDEO Novi BMW možda izgleda čudno, ali promotivni video je još luđi

Screenshot: YouTube

AKO vas je novi BMW XM zbunio izgledom, promotivni video koji bi trebao pojasniti priču stvaranja novog M modela je stvar dodatno zakomplicirao. 

Video traje nepune dvije minute, a prikazuje XM u ulozi viteza koji osvaja dvorac. To je „inspirirajući glazbeni video koji kombinira posebnu lokaciju, izražajni ples i neobičan konceptni auto“, kažu u BMW-u. Ta posebna lokacija je dvorac koji podsjeća na Srednji istok, no vjerojatno se radi o skulpturi iz Bugarske koja je nastala 1981. godine povodom 1300 godina prvog bugarskog carstva.

Priča se dalje nastavlja plesnom točkom, a onda se prebacuje u neku novu, teško objašnjivu dimenziju. U svakom slučaju opet vidimo XM, upoznajemo interijer i nakratko čujemo njegov V8 motor. Prema BMW-u daje 760 KS i 999 Nm, a na struju može voziti do 80 km (po WLTP-u).

Nakon ovog videa teško je reći u kojem smjeru BMW ide najavljujući konceptom "novi dizajn prednjeg kraja BMW-ovih luksuznih modela“, ali sudeći po komentarima izvedba je mogla biti kudikamo bolja. Tu ćemo stati i prepustiti vas gledanju videozapisa. 

Pročitajte više