VIDEO Obitelj ostala zarobljena na pokretnom mostu, a onda su počeli kliziti

Screenshot: YouTube

BELGIJSKA obitelj može biti sretna jer se iz nesreće izvukla bez ozbiljnih ozljeda.

Iako na prvu izgleda kao reklama za pneumatike, ovaj video jasno pokazuje koliko je opasno kad se ne poštuju i neka naizgled nebitna prometna pravila. 

Radi se o nezgodi koja se dogodila potkraj listopada u Leuvenu, kad je mlada obitelj ostala zarobljena na mostu Marie Thumas, i to u vrijeme njegovog podizanja. Pratimo maleni crveni kompakt koji se poput Spidermana pokušava zadržati na mjestu, ali kako se most nastavlja podizati, svima je jasno da će u jednom trenutku posustati i krenuti nizbrdo.

To se i dogodilo te se auto nakon udarca u tlo još i prevrnuo na krov. Mladi bračni par i njihovo jednogodišnje dijete su ostali zarobljeni u automobilu do dolaska hitnih službi. Vatrogasci su ih izvukli iz oštećenog automobila, a onda su odvedeni u obližnju bolnicu na pregled.

Iako se na prvu čini da je krivica na vozaču koji je zaobišao rampu i prekasno krenuo na most, sam događaj se još istražuje. Naime, Brussels time ne isključuje mogućnost tehničke pogreške zbog koje vozač nije bio upozoren da će se most podići kako bi propustio plovilo. 

Carolien Peelaerts iz kompanije Flemish Waterway, koja se brine za rad kanalskog sustava, izjavila je za lokalni radio: "Istražujemo kako se to uopće moglo dogoditi. Poslali smo stručnjake na mjesto nezgode i proučavamo snimke nadzornih kamera." 

Koliko malo nepažnje je potrebno da se desi nezgoda, zna i vozačica koja je žureći zanemarila upozorenja i preletjela preko pokretnog mosta u Tisnom. Njen skok zabilježila je i kamera. Vlasnica je dobila 250 kn kazne, a maleni Peugeot je prošao bez vidnih oštećenja.

Pročitajte više