VIDEO Održano najveće okupljanje ljubitelja američkih automobila u regiji

Foto: M.N. (Index.hr)

VIŠE od stotinu moćnih američkih klasika okupiralo je ovog vikenda međimurski kraj.

Mjesto okupljanja je kao i zadnjih petnaest godina bilo Sv. Martin, odnosno izletište Goričanec gdje se tijekom dva dana okupi više tisuća ljubitelja američkih klasika, ali i sve što ide uz ovaj segment kulture. Odlična rock glazba, vintage odjeća, tattoo shop i graviranje samo su neke od zanimljivosti koje već godinama tradicionalno privlače tisuće zaljubljenika na ovo mjesto za lipanjski vikend. 

 

 

Dakako, središnje mjesto zauzimaju američki automobili. Ako su iz Amerike i gutaju fosilna goriva, više su nego dobrodošli. Ima tu svega, od klasika iz 1950-ih do potpuno novih automobila poput Forda Mustanga i F serije, Camara ili Corvette. Priča za sebe su motocikli, točnije vlasnici Harleyja Davidsona koji redovito izazivaju interes posjetitelja, ne samo dizajnom motocikala. 

Odlična je ovo prilika za razmjenu iskustva, pa čak i za nabavku novog limenog ljubimca. Vjerujte, ovdje cijena pada u drugi plan jer ako imalo volite američke automobile, atmosfera će vas ponijeti. I da, ovdje odlično funkcionira suživot mladih i starih, muškaraca i žena, supersnažnih V8 zvijeri i alkohola te paljenja guma i dječje igre. 

 

 

Rezultat je to pravilne organizacije i kontroliranih uvjeta, ali prije svega samih posjetitelja koji usprkos brojnim "izazovima" zadržavaju razum i odgovornost. No to je tema o kojoj ćemo neki drugi put. 

Pročitajte više