Video: Opel u ofenzivi sa devet novih modela

 Foto: Opel

OPEL u 2017. godinu ulazi ohrabren brojnim novitetima i pritom ne staje – sljedeće godine predstavit će sedam novih modela. 
 
Najveća novost je potpuno nova Insignia, koju ćemo prvi puta u cijelosti moći vidjeti na ženevskom salonu automobila. Sudeći po viđenom prototipu, ali i teaserima, radi se o automobilu koji će predvoditi Opelovu gamu i biti dostojan (nadamo se) nasljednik legendi iz bogate Opelove povijesti. 
 
Zasad su nepoznate novosti koje Insignia donosi osim činjenica kako će biti i do 175 kg lakša od prethodnika, ali i dostupna u tri karoserijske izvedbe. Također, možemo očekivati brojne napredne tehnologije predvođene novom generacijom LED svjetala predstavljenim na Astri. 
 
U okviru plana „7 u17“ ulaze i dva crossover modela. Crossland X je nasljednik Merive, a razvijen je u suradnji s PSA grupacijom, pa će biti tehnički srodan Peugeotu 2008 i Citroënu C3 Picasso. Nešto kasnije uslijedit će i model iz C segmenta, također SUV i također razvijen sa prije spomenutim francuskim partnerom. 
 
Podsjetimo, Opel do kraja ovog desetljeća namjerava lansirati čak 29 novih modela. 
 

Pročitajte više