VIDEO Ovaj e-bicikl ima veći doseg od nekih automobila

Foto: Fuells

FUELLS ima u ponudi e-bicikle koji se odlikuju velikom snagom, ali i ogromnim dosegom. 

U ponudi su dva nova proizvoda, Flluid-2 i Flluid-3, a tvrtka ih promovira kao "korak naprijed u postizanju da e-bicikl postane prava zamjena za automobil“. Bicikli imaju aluminijsku konstrukciju vrlo čistih i jednostavnih linija, ali se u suštini radi o klasičnom biciklu s uobičajenom opremom poput blatobrana, LED rasvjete i sl. Također, standardna oprema uključuje zaslon koji jasno ukazuje na električni pogon. 

A tu je i osnovna razlika. Flluid-2 se reklamira kao pogon ultradugog dosega. Naime, ovaj bicikl ima dvije baterije ukupnog kapaciteta čak 2 kWh. Stoga ne treba čuditi što je doseg doista ekstreman i iznosi čak 350 km. Flluid-3 ima dvostruko manju bateriju pa otuda i skraćeni doseg od i dalje više no impresivnih 180 km. 

Oba bicikla imaju identičan pogon. Čini ga Valeo elektromotor s maksimalnih 1 KS i čak 130 Nm, a dolazi u kombinaciji inteligentnog mjenjača koji prepoznaje potrebe biciklista i brzim odzivom se prilagođava uvjetima vožnje. 

 

Ovi bicikli podržavaju i način rada kad biciklist ne mora vrtjeti pedale. Maksimalna brzina je čak 32 km/h, ali u Europi se ove opcije neće nuditi zbog zakonskih okvira. Od posebnosti spomenimo hidrauličke disk kočnice te remenski pogon. Također, bicikl ima GPS lokator te ga je moguće zaključati. 

I polako dolazimo do cijene. Doista, ovi bicikli bi mogli jako dobro zamijeniti klasičan automobil, ali nažalost to rade i cijenom. Upravo stoga ih se predstavlja kao premium urbana prometala. Flluid-3 stoji 5495 dolara, dok Flluid-2 s većom baterijom kreće od 5995 dolara.  

Pročitajte više