VIDEO Ovaj Toyotin model se smatra neuništivim, evo i zašto

Screenshot: Instagram/lc300.qa

JOŠ jedan dokaz robusnosti legendarnog Toyotinog modela. 

 I dok smo se u jednoj epizodi Top Geara mogli diviti neuništivosti Toyote Hilux vjerojatno isti epiteti vrijede i za Land Cruiser. Pritom ne mislimo na nove ušminkane generacije, već na seriju 70 koja se bez većih modifikacija i danas proizvodi. 

Kultni model je na tržištu već desetljećima, a na popularnosti nije izgubio usprkos sve brojnijoj i modernijoj konkurenciji. Ne smeta ni relativno visoka cijena pa se tako na ovaj model, primjerice u Australiji, čeka i do dvije godine. 

 

Danas se gotovo redovito bira otvorena pick-up izvedba, dakako u kombinaciji moćnog 4.5 V8 turbodizelaša. A zašto je ovaj terenac toliko omiljen možda najbolje govori snimka koja dolazi iz Saudijske Arabije. 

Izgužvan do neprepoznatljivosti, Toyotin Land Cruiser vozi i nakon što se strovalio s vrha planine i prevrnuo nekoliko puta. U kabini još uvijek ima toliko mjesta da stane vozač i odveze se u vozilu do servisa. Da, ova Toyota i dalje uredno vozi, a vozač je iz nesreće prošao bez ozbiljnih ozljeda. 

>> FOTO Ova Toyota se proizvodi 40 godina i još uvijek je među najboljima

Podsjetimo, Toyota Land Cruiser 70 je na tržištu od 1984. godine, a u prodaji se zadržala sve do današnjih dana. Nedavno je čak i obnovljena, odnosno modernizirana.  

Pročitajte više