VIDEO Ovako izgleda eksplozija plina u automobilu

Screenshot: YouTube

PRAVO je čudo što u eksploziji nitko nije stradao.

Svi oni koji se boje plina u automobilu nakon ovog videa još će čvršće vjerovati u onu da se "na plin kuha, a na benzin vozi". I doista, ovakva teza vrijedi, ali uz jedan uvjet. To je pogrešno instalirana plinska instalacija, odnosno ilegalna ugradnja dijelova bez ikakvog atesta, što je ovdje bio slučaj.

Nesretni događaj zbio se 16. ožujka u predgrađu Fortaleze, na sjeveroistoku Brazila, kad je pri dovršetku punjenja došlo do eksplozije spremnika plina. Usprkos eksploziji koja je doslovno uništila Volkswagen, djelatnik punionice i vlasnik vozila prošli su bez ozljeda.

Nakon eksplozije se jasno vidi širenje mlaza goriva, što djelatnik isključivanjem pumpe zaustavlja. Zanimljivo je što spremnik plina koji je navodno odletio pedesetak metara nije pronađen. Uviđajem je utvrđeno da je vlasnik ugradio neispravnu plinsku instalaciju i nije prošao obvezni sigurnosni pregled. Također, djelatnik prije punjenja nije provjerio je li sustav ispravan.

U svakom slučaju, ovo je još jedan primjer koji poziva na oprez i odgovorno ponašanje. Ako kupujete automobil s plinskom instalacijom, uvijek tražite dokumentaciju i provjerite stanje cijelog sustava.

Pročitajte više