VIDEO Ovako izgleda elegantni kabriolet kad ga napravi Lexus

Foto: Lexus

SVEJEDNO je je li krov spušten ili podignut, ovaj automobil je čista umjetnost.

Lexus je oduvijek radio posebne automobile koji se nisu nametali napadnim dizajnom ili sirovom snagom. Naprotiv, oni su privlačili svojom uglađenosti, skrivenom snagom i savršenom izradom, a nerijetko su nudili bezvremenski stil pa su Lexusovi automobili i nakon par godina rado viđeni gosti na asfaltu.

 

Lexus je u Los Angelesu predstavio LC u kabrio izvedbi. Izvana, novi LC sjajno kombinira jedinstvenu liniju krova coupea s karakterom kabrioleta. Unutrašnjost, pak, nudi pojedinosti kao što su pokrov prtljažnika i materijali presvlaka sjedišta koji postaju dio dizajnerskog izražaja kad ih se promatra izvana.

Mekani krov je izrađen od 4 sloja i zadržava tečnu liniju siluete coupea, pri čemu se nosivi okvir ne nazire kroz tkaninu. Krov je moguće otvoriti i zatvoriti dok se vozilo kreće brzinom do 50 km/h, a animirani prikaz na ploči s instrumentima omogućava vozaču jednostavan nadzor odvijanja postupka. Cijeli postupak traje 15 sekundi.

A ovdje nema šale, ispod poklopca je atmosferski 5.0 V8 s 478 KS, uparen s automatskim mjenjačem DirectShift-10. Manje se ne priznaje, stoga LC 500 Convertible ubrzava ugodno linearno, ali i zvuči još bolje. A uživati možete i za hladnijeg vremena: opremljen je grijačima za vrat i prozirnim deflektorom zraka.

Početak prodaje novog LC 500 Convertible je predviđen za ljeto iduće godine. Za detalje o dostupnosti, zainteresirani se mogu obratiti u Lexus centar Zagreb, ovlašteni prodajno servisni centar ove luksuzne marke.

Pročitajte više