VIDEO Ovo je baterija katapultirana iz električnog Audija

SNIMKA prikazuje sudar Audija i Toyote s neočekivanim epilogom, koji je, nasreću, prošao bez žrtava.

Na cestama je sve više električnih automobila, a time raste vjerojatnost njihovog sudjelovanja u prometnim nesrećama. Odlične performanse, posebno po pitanju ubrzanja, idu u prilog statistici. 

Međutim, dok se redovito o električnim automobilima u prometnim nesrećama govori kroz prizmu kompleksnosti gašenja požara, postoji još jedan potencijalni problem. Tako barem sugerira snimka prometne nesreće koja se dogodila nedavno u Richmondu u Britanskoj Kolumbiji. Do nesreće je došlo kad je vozač električnog Audija e-tron oduzeo prednost i zabio se u Toyotu. 

 

I ne bi ništa tu bilo sporno da video ne prikazuje kako je Audi "izbacio“ svoju bateriju nakon sudara. Sam sudar komentirao je Dennis Hwang, glasnogovornik tamošnje policije, rekavši kako može biti iznimno opasno kad teški dijelovi izlete iz automobila tijekom sudara. Ipak, postoji i dobra vijest, pa tako kaže: "S druge strane, ako baterija napusti automobil i zapali se negdje drugdje, barem vozilo i unesrećena osoba nisu u opasnosti od požara tijekom spašavanja."

Hwang je rekao kako je promet nakon nesreće bio prekinut iz sigurnosnih razloga. Naime, Audi je u naletu srušio električni vod, a i odlučili su vidjeti što će biti s baterijom. 

Dobra je vijest da u sudaru nitko nije teško stradao. Vozač Audija je pretrpio tek lakše ozljede, a vozač Toyote je ipak odveden u bolnicu. 

 

Pročitajte više